XX. Szőlészeti és Borászati Konferencia

Letöltehő PDF formátumban

PROGRAM

Eger, 2019. 02. 13-15.

A rendezvény helyszíne: Eszterházy Károly Egyetem Díszterem

2019. FEBRUÁR 13. SZERDA

09:00 - 15:00  Tudományos programok

2019. FEBRUÁR 14. CSÜTÖRTÖK

Megnyitó

08:00 - 09:00  Regisztráció  
09:00 - 09:15  Dr. Liptai Kálmán rektor Eszterházy Károly Egyetem
Dr. Lőrincz György elnök Egri Borút Egyesület
Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató EKE, Kutatási és Fejlesztési Központ

Generációk egymás között

09:15 - 09:45  Leitersdorfer Edit Kárásztelek Pezsgőpincészet
09:45 - 10:15  Tóth Kata Tóth Ferenc Pincészet
10:15 - 10:30  KÁVÉSZÜNET

Fókuszban a minőség

10:30 - 11:30  Caroline Gilby Master of Wine Hogyan lehet sikeres a magyar bor
11:30 - 12:15  Dominique Valentin A borkóstolás tudománya
12:15 - 13:10  EBÉD
Borkóstoló az Eger Borműhely tagjainak boraival

Összefogással minden könnyebb

13:10 - 13:40  Soltész Gergő Bemutatkozik az Egri Borműhely
13:40 - 14:40  Kerekasztal beszélgetés: KADARKA - Régen és most

Külhoni Magyar Borászok Egyesülete: Mauer Oszkár, Geönczöl Attila, Pálfi Noémi, Csutorás Ferenc, Szentesi József, Nagy-Sagmeister Ernő
A beszélgetést vezeti: Szabó Edit borszakíró

Vállalkozás fejlesztés eszközei I.

14:40 - 15:20  Monika Bielka-Vescovi Lengyel borpiac sajátosságai
15:20 - 16:10  Jean-François Quenin Chateau de Pressac – Egy bordeaux-i chateau sikertörténete
16:10 - 16:25  KÁVÉSZÜNET

Maradjunk formában – ültetvény menedzsment, borászati technológia

16:25 - 17:05  Fendrik Zsóka A Simonit & Sirch metszéstechnológia
17:05 - 17:25  Ruppert Ignác A tölgyfahordók szerepe a 21. századi érleléstechnológiában
17:25 - 18:05  Borbás Éva Vinventions: Megoldások, hogy boraink a palackozás után is a legjobb formájukat hozzák
18:05  VACSORA
18:30 - 21:00  SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ

2019. FEBRUÁR 15. PÉNTEK

08:30 - 09:00  Reggeli  

Vállalkozás fejlesztés eszközei II.

09:00 - 09:35  Tokár Péter Munkaerőpiaci kitekintés - Hogyan érinti a mezőgazdaságot a munkaerőhiány?
09:35 - 10:00  Kerekasztal beszélgetés: HR a szőlőben

ifj. Szepsy István, Dr. Lőrincz György, Soltész Gergő, Tokár Péter
A beszélgetést vezeti: Szabó Edit Borszakíró
10:00 - 10:30  Hamarics Imre EU-s források az élelmiszeriparban. Mire elég 10 milliárd a borászatoknak?
10:30 - 10:45  KÁVÉSZÜNET
10:45 - 11:30  Rozsnyói Krisztián
Fejes Botond
Állandó értékek, tartós trendek, rövid divatok a borpiacon a Bortársaság szemszögéből
11:30 - 12:00  Herczeg Ágnes A diszkont láncok működése és szerepük a borkereskedelemben.
12:00 - 13:00  EBÉD

Közösségi márka

13:00 - 13:30  Horkay András Villányi Franc
13:30 - 14:00  Szakál Zoltán Villányi RedY

Bor és Lélek

14:00 - 14:45  Kerekasztal beszélgetés: BORGASZTRONÓMIA - Így főzünk Mi

SVÉT Ruprecht László, Rózsa Péter, Sándor Tamás, Macsinka János
A beszélgetést vezeti: Szabó Edit Borszakíró
14:45  ZÁRSZÓ

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.