PROGRAM
Eger, 2019. 02. 13-15.
A rendezvény helyszíne: Eszterházy Károly Egyetem Díszterem
2019. FEBRUÁR 13. SZERDA
2019. FEBRUÁR 14. CSÜTÖRTÖK
Megnyitó
| 08:00 - 09:00 |
Regisztráció |
|
| 09:00 - 09:15 |
Dr. Liptai Kálmán rektor Eszterházy Károly Egyetem
Dr. Lőrincz György elnök Egri Borút Egyesület
Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató EKE, Kutatási és Fejlesztési Központ
|
Generációk egymás között
| 09:15 - 09:45 |
Leitersdorfer Edit |
Kárásztelek Pezsgőpincészet |
| 09:45 - 10:15 |
Tóth Kata |
Tóth Ferenc Pincészet |
| 10:15 - 10:30 |
KÁVÉSZÜNET |
Fókuszban a minőség
| 10:30 - 11:30 |
Caroline Gilby Master of Wine |
Hogyan lehet sikeres a magyar bor |
| 11:30 - 12:15 |
Dominique Valentin |
A borkóstolás tudománya |
| 12:15 - 13:10 |
EBÉD Borkóstoló az Eger Borműhely tagjainak boraival |
Összefogással minden könnyebb
| 13:10 - 13:40 |
Soltész Gergő |
Bemutatkozik az Egri Borműhely |
| 13:40 - 14:40 |
Kerekasztal beszélgetés: KADARKA - Régen és most
Külhoni Magyar Borászok Egyesülete: Mauer Oszkár, Geönczöl Attila, Pálfi Noémi, Csutorás Ferenc, Szentesi József, Nagy-Sagmeister Ernő
A beszélgetést vezeti: Szabó Edit borszakíró
|
Vállalkozás fejlesztés eszközei I.
| 14:40 - 15:20 |
Monika Bielka-Vescovi |
Lengyel borpiac sajátosságai |
| 15:20 - 16:10 |
Jean-François Quenin |
Chateau de Pressac – Egy bordeaux-i chateau sikertörténete |
| 16:10 - 16:25 |
KÁVÉSZÜNET |
Maradjunk formában – ültetvény menedzsment, borászati technológia
| 16:25 - 17:05 |
Fendrik Zsóka |
A Simonit & Sirch metszéstechnológia |
| 17:05 - 17:25 |
Ruppert Ignác |
A tölgyfahordók szerepe a 21. századi érleléstechnológiában |
| 17:25 - 18:05 |
Borbás Éva |
Vinventions: Megoldások, hogy boraink a palackozás után is a legjobb formájukat hozzák |
| 18:05 |
VACSORA |
| 18:30 - 21:00 |
SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ |
2019. FEBRUÁR 15. PÉNTEK
Vállalkozás fejlesztés eszközei II.
| 09:00 - 09:35 |
Tokár Péter |
Munkaerőpiaci kitekintés - Hogyan érinti a mezőgazdaságot a munkaerőhiány? |
| 09:35 - 10:00 |
Kerekasztal beszélgetés: HR a szőlőben
ifj. Szepsy István, Dr. Lőrincz György, Soltész Gergő, Tokár Péter
A beszélgetést vezeti: Szabó Edit Borszakíró
|
| 10:00 - 10:30 |
Hamarics Imre |
EU-s források az élelmiszeriparban. Mire elég 10 milliárd a borászatoknak? |
| 10:30 - 10:45 |
KÁVÉSZÜNET |
| 10:45 - 11:30 |
Rozsnyói Krisztián Fejes Botond |
Állandó értékek, tartós trendek, rövid divatok a borpiacon a Bortársaság szemszögéből |
| 11:30 - 12:00 |
Herczeg Ágnes |
A diszkont láncok működése és szerepük a borkereskedelemben. |
| 12:00 - 13:00 |
EBÉD |
Közösségi márka
| 13:00 - 13:30 |
Horkay András |
Villányi Franc |
| 13:30 - 14:00 |
Szakál Zoltán |
Villányi RedY |
Bor és Lélek
| 14:00 - 14:45 |
Kerekasztal beszélgetés: BORGASZTRONÓMIA - Így főzünk Mi
SVÉT Ruprecht László, Rózsa Péter, Sándor Tamás, Macsinka János A beszélgetést vezeti: Szabó Edit Borszakíró
|
| 14:45 |
ZÁRSZÓ |
A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.
|