PROGRAMTERVEZET
08:00 - 09:00 |
Regisztráció |
|
2018. február 22. csütörtök
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Eger, Eszterházy tér 1. Díszterem
09:00 - 09:15 |
Dr. Liptai Kálmán rektor Eszterházy Károly Egyetem |
|
Dr. Lőrincz György elnök Egri Borút Egyesület |
|
Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató, EKE, Kutatási és Fejlesztési Központ |
Birtoképítés és birtokmenedzsment
09:15 - 09:35 |
Ifj. Szepsy István |
A Szent Tamás Pincészet |
09:35 - 09:55 |
Heimann Zoltán, ifj. Heimann Zoltán |
A Heimann Családi Birtok |
09:55 - 10:15 |
Bodorkós Norbert |
A Kreinbacher Birtok |
10:15 - 10:30 |
KÉRDÉSEK |
10:30 - 11:00 |
KÁVÉSZÜNET |
Innovatív technológiák a szőlészetben és borászatban
11:00 - 11:20 |
Dr. Füzi IstvánBASF Hungária Kft. |
A szürkerothadás-járványok dinamikáját befolyásoló környezeti tényezők |
11:20 - 11:40 |
Kalydy AndrásKádár Hungary Kft. |
Hol tart ma a kádár ipar?
|
11:40 - 12:30 |
Kerekasztal beszélgetés az innovatív technológiák alkalmazásáról, a technológia fejlesztés igényeiről – a beszélgetést vezeti: Ripka Gergely borszakíró |
|
Kalydy András Kádár Hungary, Demeter Zoltán Demeter Zoltán Pincészet, Szerdahelyi Péter Kovács Nimród Winery |
12:30 - 12:40 |
KÉRDÉSEK |
12:40 - 13:40 |
EBÉDSZÜNET |
Bormarketing és borturizmus
13:40 - 14:00 |
Tóth Adrienn Wineglass Communication |
Európai bormarketing esettanulmányok |
14:00 - 14:45 |
Elizabeth Gabay Master of Wine |
A magyar bor értékei, nehézségei és a nemzetközi piac elvárásai |
14:45 - 15:10 |
O’Connor-Varga Lilla |
Az angol borpiac sajátosságai, marketingje |
15:10 - 15:30 |
KÁVÉSZÜNET |
15:30 - 16:00 |
Gál Zsombor Magyar Turisztikai Ügynökség |
A magyar borturizmus lehetőségei |
16:00 - 17:00 |
Josef Schuller Master of Wine Osztrák Borakadémia |
A Ruszti Borakadémia oktatási gyakorlata |
17:10 - 17:30 |
KÉRDÉSEK |
17:30 - 18:30 |
VACSORA |
18:30 - 20:00 |
SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ |
|
Az előadók és további borvidékek borászainak borbemutatója, a siker a gyakorlatban |
2018. február 23. péntek
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Eger, Eszterházy tér 1. Díszterem
Kereskedelem és vendéglátás
09:00 - 09:40 |
Fiáth AttilaMaster of Wine aspiráns |
Magyar borvidéki jó gyakorlatok fókuszban a kereskedelem és vendéglátás |
09:40 - 11:00 |
Kerekasztal beszélgetés a kereskedelem és vendéglátás aktuális kérdéseiről – a beszélgetést vezeti: Szabó Edit borszakíró |
11:00 - 11:20 |
KÉRDÉSEK |
11:20 - 11:30 |
KÁVÉSZÜNET |
Borvidéki összefogás, borrégiók
11:30 - 12:00 |
Jásdi István Jásdi pince |
A Csopaki Kódex |
12:00 - 12:30 |
Kardos Gábor Balanton Bor |
A Balaton Bor |
12:30 - 13:00 |
KÉRDÉSEK |
13:00 - 13:30 |
ZÁRSZÓ |
13:30 - 14:30 |
EBÉD |
|