XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia

Letöltehő PDF formátumban

PROGRAMTERVEZET

08:00 - 09:00  Regisztráció  

2018. február 22. csütörtök

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Eger, Eszterházy tér 1. Díszterem

09:00 - 09:15  Dr. Liptai Kálmán rektor Eszterházy Károly Egyetem
  Dr. Lőrincz György elnök Egri Borút Egyesület
  Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató, EKE, Kutatási és Fejlesztési Központ

Birtoképítés és birtokmenedzsment

09:15 - 09:35  Ifj. Szepsy István A Szent Tamás Pincészet
09:35 - 09:55  Heimann Zoltán,
ifj. Heimann Zoltán
A Heimann Családi Birtok
09:55 - 10:15  Bodorkós Norbert A Kreinbacher Birtok
10:15 - 10:30  KÉRDÉSEK
10:30 - 11:00  KÁVÉSZÜNET

Innovatív technológiák a szőlészetben és borászatban

11:00 - 11:20  Dr. Füzi István
BASF Hungária Kft.
A szürkerothadás-járványok dinamikáját befolyásoló környezeti tényezők
11:20 - 11:40  Kalydy András
Kádár Hungary Kft.
Hol tart ma a kádár ipar?
11:40 - 12:30  Kerekasztal beszélgetés az innovatív technológiák alkalmazásáról, a technológia fejlesztés igényeiről – a beszélgetést vezeti: Ripka Gergely borszakíró
  Kalydy András Kádár Hungary, Demeter Zoltán Demeter Zoltán Pincészet, Szerdahelyi Péter Kovács Nimród Winery
12:30 - 12:40  KÉRDÉSEK
12:40 - 13:40  EBÉDSZÜNET

Bormarketing és borturizmus

13:40 - 14:00  Tóth Adrienn
Wineglass Communication
Európai bormarketing esettanulmányok
14:00 - 14:45  Elizabeth Gabay
Master of Wine
A magyar bor értékei, nehézségei és a nemzetközi piac elvárásai
14:45 - 15:10  O’Connor-Varga Lilla Az angol borpiac sajátosságai, marketingje
15:10 - 15:30  KÁVÉSZÜNET
15:30 - 16:00  Gál Zsombor
Magyar Turisztikai Ügynökség
A magyar borturizmus lehetőségei
16:00 - 17:00  Josef Schuller
Master of Wine Osztrák Borakadémia
A Ruszti Borakadémia oktatási gyakorlata
17:10 - 17:30  KÉRDÉSEK
17:30 - 18:30  VACSORA
18:30 - 20:00  SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ
  Az előadók és további borvidékek borászainak borbemutatója, a siker a gyakorlatban

2018. február 23. péntek

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Eger, Eszterházy tér 1. Díszterem

Kereskedelem és vendéglátás

09:00 - 09:40  Fiáth Attila
Master of Wine aspiráns
Magyar borvidéki jó gyakorlatok fókuszban a kereskedelem és vendéglátás
09:40 - 11:00  Kerekasztal beszélgetés a kereskedelem és vendéglátás aktuális kérdéseiről – a beszélgetést vezeti: Szabó Edit borszakíró
11:00 - 11:20  KÉRDÉSEK
11:20 - 11:30  KÁVÉSZÜNET

Borvidéki összefogás, borrégiók

11:30 - 12:00  Jásdi István
Jásdi pince
A Csopaki Kódex
12:00 - 12:30  Kardos Gábor
Balanton Bor
A Balaton Bor
12:30 - 13:00  KÉRDÉSEK
13:00 - 13:30  ZÁRSZÓ
13:30 - 14:30  EBÉD